Jag vill annonsera

Om du driver en e-butik och letar annonsplatser/ annonsmöjligheter för denna, finns det ett stort utbud. Vart du ska söka dig beror till stor del på vilken budget du har. Att kombinera flera media brukar fungera bäst, så glöm inte att missa vanlig annonsering ( DR, tv & radioreklam).

Vi börjar med annonsering på internet

Internet är den enklaste platsen att börja annonseringen på. Du kan börja med affiliate nätverk och Google Adwords. Kostnaden för affiliate nätverk är beroende på vad du vill betala, för en order på din e-butik är en normal summa 50-100 kr. Vissa affiliate nätverk tar fasta avgifter medan andra endast tar provision. Google Adwords, här betalar du per besökare din sajt får. Hur mycket det kostar beror på. Det är budgivning för att ligga med i innehållsnätverket och samma sak per ord. Om du betalar per ord hamnar du under Sponsrade länkar till högre och över de organiska resultaten på Google.

DR – Direktreklam

Detta är ett medie som ofta glöms bort. Du behöver ingen mega-budget utan kan börja med några tusenlappar. Priset per utskick är mellan 1 och 20 kr beroende på vad du vill skicka ut ( format, färg, storlek m.m.) och beroende på vilka du vill skicka ut till. Det finns flera företag som har hand om intressen för varje postadress. Så du kan t.ex. skicka ut till alla som har en inkomst över 300 000 varje år.

Radioreklam

För att köra en radioreklamkampanj behöver du ha en budget på över 100 000 för att du ska kunna nå ut till tillräckligt många för att det ska ge effekt.

TV-Reklam

Priset för att annonsera i TV och samtidigt få hyfsad effekt är runt miljonen.

Fler annonseringsrelaterade tips

Leave a Reply